Wandelend stilstaan bij wat je beweegt

Hoe help ik mijn medewerkers naar de bliksem?


Untitled document Steek jij graag je vingers in het stopcontact, of kun je makkelijk een krat bier op?
Dan zul je wel een goede baan hebben...

Untitled document

Stel je voor: een installatiebedrijf heeft een electromonteur op sollicitatiegesprek. De HR-manager weet dat er met levensgevaarlijke spanningen wordt gewerkt en vraagt aan de medewerker in spé of hij bestand is tegen electrische schokken. Enthousiast antwoordt de sollicitant dat hij daar erg goed tegen kan; bij zijn vorige werkgever kwam hij regelmatig onder stroom te staan en dat heeft hij altijd prima overleefd. Kijk maar hoe gezond en levenslustig hij erbij zit!

Ben je overtuigd van de vakbekwaamheid van deze electricien, of van de doeltreffendheid van dit sollicitatiegesprek? Wij in elk geval niet.
Toch is dit wat dagelijks gebeurt bij organisaties die vragen om stressbestendige medewerkers.
Die stressbestendigheid is een overgewaardeerde eigenschap. Je daarop laten voorstaan, is net zoiets als trots zeggen dat je een hele krat bier achter elkaar opkunt. In het laatste geval begeeft je lever het vroegtijdig; in het andere geval je hart.

De vraag hoe iemand omgaat met stress, levert veel bruikbaarder informatie op. Overmatige stress is een vorm van onbalans, die kan ontstaan door bijvoorbeeld een scheve verhouding tussen belasting en capaciteit of door het ontbreken van de mogelijkheid spanningen bespreekbaar te maken.

Hoe eerder en hoe beter iemand kan reageren op onbalans, hoe beter hij kan omgaan met stress. Zo bezien, is iemand die stressgevoelig is, in het voordeel. Hij ontvangt eerder het signaal dat er actie nodig is en kan zo de schade beperken.
Een overmaat aan stress kan ook een signaal zijn dat er in de organisatie structureel iets ontbreekt. Zitten er onnodige hobbels in werkprocessen? Zijn er onderhuidse spanningen? Is er voldoende aandacht voor ondersteuning van medewerkers? Zijn we eigenlijk wel in gesprek met elkaar?

Zoals het zoeken naar een monteur die niet bang is voor verschroeide vingers een brevet van onvermogen is voor een installatiebedrijf, is het zoeken naar stressbestendige medewerkers een manier om het paard achter de wagen te spannen.
Het beperken van de schade zit dus niet in het opvoeren van de stresstolerantie, maar in het toerusten van je mensen om stress te benoemen, de oorzaken te herkennen en passende oplossingen te bedenken. Dat scheelt een boel ellende en ziektekosten.

Hoe je dat kunt doen? Daarover komt Leiderschap in Beweging graag met je in gesprek.